Efectele achitărilor din justiţie: Procurorul din dosarul lui Ponta a cerut să plece din DNA

Seria de achitări suferite de DNA în justiţie în luna mai începe să producă efecte. Procurorul Jean Uncheşelu, cel care a instrumentat dosarul lui Victor Ponta, a cerut CSM să aprobe plecarea sa din DNA.

Jean Uncheşelu este cercetat de Inspecţia Judiciară a CSM şi, în plus, Victor Ponta a anunţa că îl va da în judecată în civil ca urmare a achitării în primă instanţă.

„Tot îl dau în judecată în civil şi vreau să îi iau tot”, a declarat Ponta pentru ştiripesurse.ro, după ce a auzit de plecarea acestuia.

DNA a înregistrat o serie de achitări de răsunet în luna mai în dosare celebre precum: Ponta, Tăriceanu sau Toni Greblă, fost judecător CCR.

De asemenea, pe rolul CSM se mai află două cerere de încetare a activităţii la DNA. Acestea au fost depuse de procurorii Ioan Ulici şi Ciprian Vasile Dominte.

„ÎNCETARE ACTIVITATE:

1. Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea formulată de domnul şef ULICI IOAN de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie.

2. Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea formulată de domnul procuror UNCHEŞELU JEAN-NICOLAE de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj sau Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

3. Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea formulată de domnul procuror DOMINTE CIPRIAN VASILE, de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna”, se arată în ordinea de zi a Secţiei de Procurori a CSM din 12 iunie.

Aceste decizii vin şi în contextul în care Curtea Constituţională a decis să Iohannis este obligat să emită decret de revocare a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here