Deputatul Marius Iancu: PIB-ul României a crescut cu 4% față de aceeași perioadă din 2017

PIB-ul României a crescut cu 4% față de aceeași perioadă din 2017, afirmă deputatul PSD de Olt Marius Iancu, citând date oficiale ale Institutului Național de Statistică.

La această creștere au contribuit toate ramurile economiei, cea mai mare pondere având-o industria cu 23%, a precizat parlamentarul social-democrat pe pagina sa de facebook.

„Lucrurile merg în direcția bună și trebuie să continuăm. Fiecare dintre noi putem să ne implicăm în dezvoltarea României și să militam pentru valorile în care credem”, a scris, în mediul virtual, Marius Iancu.

PIB -ul României  înregistrat o creştere spectaculoasă în 2018, faţă de anul precedent, arată un comunicat emis de INS.

“Faţă  de  acelaşi  trimestru din anul 2017, produsul  intern brut a înregistrat o creştere cu 4,0% pe seria brută şi cu 4,2% pe seria ajustată sezonier; Produsul  Intern  Brut ‐ date ajustate sezonier ‐ estimat pentru  trimestrul I 2018 a fost de 222726,4 milioane lei preţuri curente, menţinându‐se – în termeni reali la acelasi nivel cu  trimestrul IV 2017 şi în creştere cu 4,2% faţă de  trimestrul  I 2017.

La creşterea PIB, în trimestrul I 2018 faţă de trimestrul I 2017, au contribuit aproape  toate ramurile economiei, contribuţii pozitive mai importante având  următoarele ramuri:

Industria (+1,0%), cu o pondere de 23,0% la formarea PIB şi care a înregistrat o creştere a  volumului de activitate cu 4,4%; – Comerţul  cu  ridicata  şi  cu  amănuntul;  repararea  autovehiculelor  şi  motocicletelor; transport  şi  depozitare; hoteluri şi restaurante  (+0,8%), cu o pondere de 20,0% la formarea PIB şi al căror volum de activitate s‐a majorat cu 4,1%,” arată INS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here