Tăriceanu anunță încă o lovitură pentru Iohannis: PSD și ALDE îl lasă pe președinte fără alte câteva prerogative importante

Parlamentul va modifica și Legile Securității, astfel încât serviciile de informaţii să nu mai poată interveni în actul de justiţie, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE a mai susținut că președintele ţării nu trebuie să aibă un rol în funcţionarea serviciilor de informaţii. Nu a precizat, însă, dacă Iohannis va fi lăsat fără prerogativele de numire a şefilor acestor instituţii.

“Rolul Parlamentului este clar definit. Parlamentul este cel care asigură controlul democratic al serviciilor de informaţii, la fel cum se întâmplă în toate ţările. Din păcate avem o experienţă recentă, în Parlament comisiile de supraveghere a serviciilor, până acum doi ani de zile au făcut o simplă figuraţie şi acesta a fost unul din motivele pentru care a apărut această cangrenă numită statul paralel. Eu cred că şi preşedintele nu trebuie să aibă un rol în ceea ce înseamnă funcţionarea serviciilor de informaţii. (…) Nu am spus că preşedintele trebuie scos (din numirile şefilor serviciilor n.r.), ci că nu trebuie să fie niciun fel de influenţă politică din partea nimănui. În această categorie, fără îndoială, este şi preşedintele. Comisiile care vor lucra la elaborarea acestor legi vor face diferite propuneri. Ele vor fi dezbătute şi sunt convins că pe baza experienţei din ultimii ani, o experienţă care ne obligă la a trage anumite concluzii, vor trebui făcute anumite modificări totuşi de substanţă”, a precizat, la RTV, Călin Popescu Tăriceanu, citat de Agerpres.

Preşedintele Senatului a anunţat şi înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Interceptări în Comunicaţii, pentru ca ”românii să nu mai fie poporul cu cel mai mare număr de telefoane ascultate din lume”: ”În România, la mia de locuitori s-au ascultat mai multe telefoane decât în întreaga Uniune Europeană şi mai multe decât în SUA. Acestea sunt lucrurile pe care Parlamentul şi le-a propus şi le va duce la bun sfârşit cu actuala majoritate”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here