Fenomene hidro-meteo periculoase în Olt. Cod Galben de INUNDAȚII pentru trei zile

Meteorologii și hidrologii au emis pentru perioada următoare mai multe informări și avertizări de fenomene hidro-meteo periculoase pentru mai multe județe, dar și pentru Olt. Printre avertizări se numără și cea de inundații pe mai multe cursuri de apă, pe care hidrologii au emis-o inclusiv pentru județul Olt.

Institutul Național de Hidrologie a instituit cod galben pe râurile Olt și Vedea și afluenții acestora, pentru intervalul – 13 iunie, ora 09.00 – 15 iunie, ora 16.00.

„Sunt preconizate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri”, avertizează hidrologii.

De asemenea, în perioada 12 iunie, ora 20.00 – 13 iunie, ora 14.00, întreaga țară se va afla sub incidența unei informări meteo de instabilitate atmosferică.

Pe de altă parte, pentru intervalul 13 iunie, ora 14.00 – 15 iunie, ora 08.00, a fost emis o atenționare meteo cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă, valabilă pentru mai multe județe din țară, inclusiv județul Olt. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană, spun meteorologii.

„Atenționările au fost transmise către comitetele locale pentru situații de urgență din județ și s-a dispus asigurarea permanenței la sediile primăriilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here