Klaus Iohannis, tocat mărunt de un parlamentar de Olt: Slab pregătit sau „marionetă”?

Iohannis, un președinte slab pregătit sau un “președinte marionetă”?, se întreabă, într-o postare de Facebook, deputatul social-democrat de Olt Marius Iancu.

Deciziile Curții Constituționale se execută, nu se discută și acest lucru este valabil și pentru președintele Klaus Iohannis, afirmă parlamentarul de Olt.

„Decizia Curții cu privire la revocarea procurorului șef DNA trebuie pusă în aplicare, nu recitită atunci când Iohannis are insomnii.

Declarațiile despre activitatea Curții Constituționale puse în același context cu declaratiile politice împotriva lui Liviu Dragnea și PSD demonstrează că «președintele nostru» încurajează violențele din spațiul public și vrea să provoace noi proteste.

Iohannis nu este un mediator, ci un om politic care luptă pentru propria supraviețuire pentru că nu mai este în grațiile “statului paralel”. De aceea face insinuări cum că decizia CCR pune sub semnul întrebării independența procurorilor. Lui Iohannis îi convine ca procurorii să îi anihileze adversarii politici și cu dosare penale să se dea jos guverne și premieri. CCR precizează explicit că ministrul Justitiei verifică modul în care procurorii își îndeplinesc atribuțiile de serviciu, dar nu și soluțiile sau măsurile luate în dosare. «Președintele nostru» ne-a spus că el reprezintă Statul Român, deci atunci ar trebui să știe că, în Romania, respectarea Constituției, a suprematiei sale și a legilor este obligatorie, conform art.1, alin 5 din Constituția României, iar suveranitatea națională aparține poporului român care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere ( art 2, alin. 1din Constituția României).

Poate «președintele nostru» nu a avut timp în cei patru ani de mandat să termine de citit Constituția României și de aceea nu înțelege deciziile Curții Constituționale.

Avem fie un președinte slab pregatit, fie un «președinte marionetă» care a încălcat Constituția României!”, a scris, pe pagina sa de socializare, Marius Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here