Vremea rea, primele efecte în Olt: Copac rupt de furtună, două localități în beznă/ FOTO

Vremea rea a avut, miercuri seară, primele efecte în Olt, unde două localități au rămas în beznă după ce o furtună violentă a rupt un copac și a distrus o rețea de înaltă tensiune, înclinând un stâlp de susținere a cablurilor electrice. Neavând energie electrică, oamenii nu au nici apă.

Este vorba de comunele Movileni și Șerbănești, care au rămas fără alimentare cu energie electrică după ce o vijelie puternică a rupt un copac gros.

Fragmentul de lemn dislocat a căzut peste cablurile electrice ale rețelei de înaltă tensiune, unul dintre stâlpii de susținere fiind înclinat, blocând și Drumul Județean 546 B.

O dată întreruptă energia electrică, oamenii nu mai au nici apă de la sistemul de alimentare.

La fața locului a ajuns primarul din Movileni, Ion Sorin Toma, care a lua primele măsuri pentru deblocarea drumului.

Cablurile electrice stau atârnate la distanță mică de pământ

„Suntem aici, am chemat deja un tractor să tragem copacul care a căzut pe drum, trebuie să eliberăm drumul. Problema e că un stâlp de înaltă tensiune este înclinat după ce copacul rupt a căzut peste cablurile electrice, iar localitățile Movileni și Șerbănești sunt în beznă. Nemaiavând curent, oamenii nu mai au nici apă, pentru că pompele de alimentare nu funcționează. Sperăm să se remedieze cât mai repede posibil întreruperea curentului”, a declarat primarul din Movileni.

Copacul a fost rupt de la jumătate de vilejie

În intervalul 13 iunie, ora 14.00 – 15 iunie, ora 08.00, a fost emis o atenționare meteo cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă, valabilă pentru mai multe județe din țară, inclusiv județul Olt. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană, spun meteorologii.

Hidrologii au emis o avertizare Cod Portocaliu de inundații pe cursuri de apă din mai multe județe, printre care se numără și Oltul. Avertizarea este valabilă din această seară până joi noapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here