Bercea Mondial și fiul lui, Laurențiu Anghel, trimiși în judecată de Parchetul General pentru tentativă de omor

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată, într-un nou dosar, a interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și a fiului său, Laurențiu Anghel, primul pentru tentativă de omor, celălalt pentru tentativă de omor calificat asupra fostului viceprimar al Slatinei Valeriu Matei. Faptele s-au petrecut în 2009.

Din probele administrate în cauză a rezultat că, la data de 22 ianuarie 2009, pe raza municipiului Slatina, pe fondul unui conflict spontan, generat de neînțelegeri asupra unui teren, „inculpatul Anghel Sandu a lovit cu un cuţit şi cu corpuri dure o persoană, ce vânduse anterior terenul respectiv unui terț”.

În același context, persoana vătămată, precum și o alta, ce o însoțea, au fost lovite de fiul interlopului, Laurențiu Anghel cu un autoturism la volanul căruia se afla, rulând cu mare viteză şi urmărind victimele.

„În urma altercației, ambele persoane au suferit leziuni traumatice care le-au pus viața în pericol, una dintre ele necesitând pentru vindecare 12-13 zile îngrijiri medicale, iar cealaltă 80-90 de zile”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Conflictul a avut loc pe strada Pitești din Slatina, în fața casei interlopului unde Valeriu Matei, viceprimar al municipiului pe atunci, a mers să clarifice o situație legată de vânzarea unui teren. Edilul vânduse terenul unei persoane, care îl vânduse, la rândul ei, lui Bercea. Ulterior, acesta a cerut primăriei o autorizație de construire, dar în documente ar fi apărut numele primului proprietar, viceprimarul Slatinei.

Discuția dintre acesta, care venise însoțit de un prieten, și interlop a degenerat. Viceprimarul a fost rănit cu cuțitul de Bercea, iar fiul acestuia a dat peste cei doi „oaspeți” cu mașina, după ce amicul edilului, Adrian Văduva, a încercat să îi țină pe agresori la distanță trăgând patru focuri cu o armă.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului Olt.

În prezent, Bercea Mondial ispășește o pedeapsă tot pentru tentativă de omor asupra unui nepot al său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here