Mii de oameni din Olt, lăsați în beznă de furtună/ Deși anunțați, angajații CEZ nu au intervenit/FOTO

Peste 2.600 de gospodării din localitățile Movileni și Șerbănești au fost lăsate în beznă, miercuri seară, de o furtună care a rupt un plop, acesta căzând peste cablurile de înaltă tensiune și înclinând stâlpii de susținere. Deși autoritățile locale au anunțat evenimentul la distribuitorul de energie electrică în zonă, CEZ, nimeni nu s-a deranjat să remedieze situația. Nici la această dimineață, ora 09.44, echipele de intervenție nu au ajuns în zonă. Dacă nu au curent electric, localnicii nu au nici apă, pentru că sistemele de alimentare cu apă nu funcționează, evident, nici ele.

Oamenii din Movileni și Șerbănești au rămas fără energie electrică miercuri seară, în jur de ora 21.00, după ce o vijelie puternică a rupt un plop care a căzut peste cablurile de înaltă tensiune, înclinând stălpii de susținere. Copacul căzut a blocat, totodată, și drumul județean 546 B. Dacă această problemă a fost remediată rapid prin implicarea autorităților din Movileni, alimentarea cu energie electrică nu a fost reluată pe parcursul nopții și nici joi dimineață, în ciuda eforturilor făcute de primarii celor două localități de a-i convinge CEZ-ul de gravitatea situației.

OLT-ALERT a luat legătura, miercuri seară, cu unul dintre angajații mai „răsăriți” ai distribuitorului de energie electrică. Acesta a cerut amănunte despre situația creată de vremea rea și… atât. El a spus că cei afectați pot anunța problema la Deranjamente, la numărul de telefon 0251.929. Surpriză, însă: acest număr nu era funcționabil. Primarii celor două localități au anunțat problema și prin 112. Nici așa nu au avut mai mult succes.

„Am anunțat la CEZ, dar nu a venit nimeni. Așteptăm să se remedieze situația, ce să facem”, a declarat primarul din Șerbănești, spunând că nici o gospodărie din comună nu are curent electric joi dimineață.

Prefectul județului, Silviu Neacșu, a spus că s-a implicat și el și că, joi dimineață, echipele de intervenție sunt în teren. Nici urmă, însă, de angajații CEZ, cel puțin până la ora publicării acestui articol.

Copacul a fost rupt de la jumătate de vilejie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here