O nouă promoţie de studenţi a absolvit cursurile USAMV – Filiala Slatina/ FOTO+VIDEO

Zi de sărbătoare, vineri, la Facultatea de Management şi Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti – Filiala Slatina, unde o nouă promoţie de studenţi a absolvit cursurile acestei instituţii de învăţământ superior.

Este vorba despre cea de-a cinciprezecea promoţie de absolvenţi, 63 la număr în acest an, care au participat la festivitatea de absolvire, alături de profesorii lor, de conducerea facultăţii şi de invitaţi speciali.

„Facultatea noastră și-a deschis porțile pentru prima dată în 1999 și iată-ne în 2018 cu o nouă promoție care finalizează. Sunt 63 de absolvenți care mai au un pas, examenul de licență, care se va ține în 5 și 6 iulie. Azi e o festivitate de absolvire cu emoții, ca de fiecare dată. Avem nostalgia timpului care trece și o să îi îndemn pe studenții noștri să se întrebe, fără să aibă o întrebare retorică, cum ne trece timpul”, a spus, în deschiderea festivității de absolvire, directorul filialei, Victor Tița.

El a mai spus că studenții acestei facultăți au la îndemână consiliere și informare din partea instituției, astfel încât chiar dacă lucrează în alte domenii decât cel al managementului agricol, să aibă suficiente cunoștințe încât să poată avea succes, inclusiv în atragerea de fonduri europene.

„Consilierea și informarea funcționează la noi, pentru că este foarte importantă orientarea studenților noștri. Mulți dintre ei au deja propriile afaceri, dar avem și studenți care lucrează în domenii care au legătură cu managementul, nu neapărat în domenii care au legătură cu managementul în agricultură. Însă speranța este ca ei să își orienteze energiile, competențele și cunoștințele, în așa fel încât să atragă și fonduri europene, nu neapărat în domeniul agricol”, a mai spus directorul Victor Tița.

Prezent la festivitate, Virgil Delureanu, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, și-a exprimat speranța că noii absolvenți vor rămâne în județ, cu atât mai mult cu cât Oltul este un județ cu precădere agricol.

„Sper ca respectiva promoție să rămână în județ, deoarece Oltul este un județ agricol. Sperăm ca acești absolvenți să ducă mai departe agricultura locală și agricultura românească. Pentru că dacă vom continua să realizăm doar o agricultură de subzistență, nu vom avea un cuvânt de spus în acest domeniu”, a declarat reprezentantul consiliului județean.

De la eveniment nu avea cum să lipsească decanul Facultății de Management şi Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Roma Adrian Dinu, care a declarat că speră ca absolvenții din acest an își vor găsi de lucru în scrut timp și că nu se vor opri aici cu studiile, ci își vor completa studiile cu urmarea masterului.

„Să sperăm că toți studenții acestei promoții își vor lua licența și că vor ajunge în scrut timp ingineri diplomați. Ne bucurăm de fiecare dată când studiile se finalizează, deși e trist că ne despărțim, dar asta este viața. Dorința noastră cea mai mare este ca ei să realizeze ceea ce și-au propus, să viseze și să își realizeze visele, și să nu uite că o parte din formarea lor profesională inițială ni se datorează și nouă, și să ne mai dea și nouă, din când în când, semne de ceea ce se întâmplă cu ei. Ne așteptăm ca o bună parte din ei să fie angajați în scurt timp și, cei care vor, sunt invitați să urmeze și studiile de master, pentru că în cadrul facultății noastre avem cinci mastere care îi așteaptă”, a reliafat decanul facultății.

Printre cadrele didactice participante la eveniment s-a numărat și profesorul universitar Ion Bozgă, care a reliefat că filiala locală a USAMV București este singura formă de învățământ superior de stat care funcționează a Slatina și că, prin asta, evenimente similare celui de vineri sunt importante nu doar pentru absolvenți și profesori, ci și pentru comunitatea locală.

„Este un moment festiv, un moment important și pentru mine, ca și cadru didactic, dar și pentru ei, ca absolvenți, ca și pentru comunitatea locală, pentru că, totuși, este singura formă de învățământ superior de stat care funcționează și în Slatina. Având în vedere și faptul că în urmă, la nivel național, cu aproape 140 de ani a înființat-o un slătinean, P.S. Aurelian, noi, cei de aici, suntem obligați, în memoria lui și în avantajul învățământului agricol, să dezvoltăm această formă de învățământ. Îi felicit pe studenți, pe absolvenți și pe părinții lor care au investit în ei”, a vorbit Ion Bozgă.

La festivitatea de absolvire au mai fost prezenți fostul jurnalist Mugurel Manea, din partea Primăriei Slatina, care i-a felicitat pe absolvenți, Vera Rachină, din partea Inspectoratului Școlar Județean, și Liviu Mărcuță, prodecanul facultății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here