Inundațiile și grindina au făcut PRĂPĂD în mai multe localități din Olt/ Imagini APOCALIPTICE

Culturi agricole, acoperişuri şi panouri solare distruse. Pagubele au fost pricinuite de grindina care a căzut din plin aseară în localitatea olteană Pârșcoveni. Și în Șopârlița s-au înregistrat pierderi, iar mai multe locuințe din Morunglav au fost inundate, fiind nevoie de intervenția pompierilor. Probleme cu vremea rea au fost și în Văleni, Dobrun și Grădinile.

În doar o jumătate de oră, ploaia de gheaţă de mari dimensiuni a făcut ravagii în comuna Pârșcoveni, distrugând sute de hectare de teren agricol în jurul localităţii. A distrus, de asemenea, mai multe panouri solare și a afectat mai multe acoperișuri.

„Ce să vă spun, a fost potopul. Cu natura nu de pui. A bătut grindina ca niciodată. Toată gheața căzută de pe acoperișul primăriei era valuri-valuri în curtea instituției astăzi dimineață, la 15 ore după ce a căzut – așa de multă a fost.

A distrus câteva panouri solare ale cetățenilor, a distrus sute de hectare de culturi agricole, porumb, floarea-soarelui, fasole. Sunt câțiva tineri care au cultivat fasole – a distrus tot.

Am folosit un buldoexcavator, am săpat într-o zonă ca să se retragă apele, au fost inundate curțile și grădini ale oamenilor”, a declarat primarul din Pârșcoveni, Dumitru Dănuț Matei.

Autoritățile au vizitat zonele afectate, iar luni o comisie locală va demara acțiune de evaluarea a pagubelor.

„Am făcut deja un raport preliminar, dar luni vom stabili o comisie care să meargă și să evalueze pagubele. Vom anunța și prefectura, evident”, a mai declarat edilul din Pârșcoveni.

Afectate de vremea rea au fost și localitățile Șopârlița, Văleni, Dobrun și Grădinile.

În localitatea Morunglav, patru gospodării au fost afectate. În trei cazuri au fost inundate beciurile locuințelor, iar într-un caz apa a intrat în casă.

„S-a acționat la patru gospodării. La trei dintre acestea, apa era acumulată în beciuri, iar la a patra inundațiile au afectat locuința însăși.

Din beciuri s-au scos peste 50 de metri cubi de apă, iar casa a fost inundată parțial. Apa avea 8 0 10 centimetri când au ajuns echipajele de pompieri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsăşteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here