Șefa AJPIS Olt, Ileana Ghiță, a rămas fără sprijin politic. De necrezut ce a putut face împotriva colegilor de partid

Directoarea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Olt, Ileana Ghiță, a rămas fără sprijin politic din partea partidului a cărei membră este, ALDE. Decizia a fost luată joi, în cadrul Biroului Teritorial al ALDE Olt.

Retragerea sprijinului politic a fost decisă de membrii Biroului Teritorial cu 25 de voturi „pentru”.

Motivele pentru care s-a recurs la această hotărâre țin de comportamentul inadecvat al Ilenei Ghiță în cadrul partidului, potrivit președintelui ALDE Olt, deputatul Mihai Niță.

„De-a lungul timpului am tot primit sesizări că nu își face treaba în partid. Au mai fost sesizări și de la locul de muncă, dar nu mă bag eu în instituția pe care o conduce, că nu e problema mea. Ea este membru al partidului ALDE, și de câte ori ea a mai avut probleme partidul ALDE a susținut-o. Dar în repetate rânduri a făcut tot felul de greșeli față de colegii noștri. I s-a atras atenția că, dacă e membru al partidului nostru, să-și facă datoria de membru de partid, și pentru faptul că i s-a atenția, s-a dus la București, la șefii noștri. Nu l-a găsit pe domnul Tăriceanu, l-a găsit pe domnul Chițoiu, și am fost pârât că am certat-o, că am gânduri urâte cu organizația, că nu fac, că nu dreg. Când am aflat că a fost la București, nu i-am zis nimic, i-am zis doar să stăm de vorbă, să se integreze de acum înainte, să uităm ce a fost. A refuzat efectiv să vorbească cu mine. Abia azi (joi – 21 iunie) și-a adus aminte de mine și a vrut să vorbim, când a aflat că s-ar putea să se întâmple ceva. I-am spus că e târziu, că eu voi prezenta situația Biroului, și Biroul va hotărî. Și Biroul Județean a hotărât, cu 25 de voturi, ca să nu o mai susținem în nicio situație, să îi retragem sprijinul politic. Dumneai poate face ce vrea acum, poate rămâne în partid, poate rămâne și acolo pe funcție, nu vreau să propun Biroului să o schimbăm. Dar nu vreau să vină cineva să ne spună că nu își face treaba și să ne reproșeze că noi o susținem politic. ALDE nu o mai susține”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Mihai Niță.

Ileana Ghiță este director al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Olt din iunie 2012, ocupând funcția prin concurs.

De-a lungul vremii, mai mulți funcționari ai instituției pe care o conduce s-au plâns de comportament abuziv din partea ei, în câteva rânduri Ministerul Muncii dispunând controale la Agenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here