Reuniune de urgență a Comitetului Executiv al PSD, după condamnarea lui Liviu Dragnea

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte, vineri după-amiază, urmare a sentinţei de condamnare a liderului partidului, Liviu Dragnea, în dosarul privind angajările fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, scrie News.ro.

Joi seara, liderii organizaţiilor judeţene ale partidului au primit mesaj de convocare la reuniunea CExN.

Comitetul Executiv al PSD ar urma să se reunească după-amiază, de la ora 16.00.

Numărul doi în partid este Viorica Dăncilă, preşedintele executiv al PSD.

Până la această oră, Liviu Dragnea nu a avut nicio reacţie după anunţarea sentinţei şi nu se ştie dacă are vreo intenţie de a se retrage din fruntea partidului sau dacă doreşte ca CExN să reconfirme sprijinul faţă de el.

În primăvara lui 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul fraudelor de la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu. Era la acel moment omul numărul doi în partid, iar în guvernul condus de Victor Ponta ocupa funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. Două poziţii importante la care, însă, a renunţat din proprie iniţiativă.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infracţiunea de fals intelectual. Decizia instanţei supreme nu este definitivă.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here