Tăriceanu: Codurile Penale nu vor fi modificate prin OUG sau asumarea răspunderii Guvernului. Vom merge exclusiv pe calea dezbaterilor parlamentare

Preşedintele Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, luni în Parlament, că puterea nu va schimba codurilor penale prin ordonanţă de urgenţă precum circulau anumite informaţii.

”Nu se discută, nu am discutat de niciun fel de o pe modificarea codurilor. Scoateţi din discuţie acest subiect. Vom merge exclusiv pe calea dezbaterilor parlamentare. Nici asumarea răspundetrii nu e avută în vedere. Doar dezbaterea parlamentară”, a afirmat Tăriceanu.

În schimb, Tăriceanu a criticat întârzierile pe care le suferă adoptarea legilor justiţiei pentru că acestea au fost trimise la Curtea Constituţională în repetate rânduri, cât şi la reexaminare în Parlament de către preşedintele Klaus Iohannis.

“De la adoptarea lor in Parlament s-a încercat şi reuşit amânarea punerii lor în aplicare. Ne aşteptăm şi ca celelalte să se întâmple acelaşi lucru”, a criticat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a afirmat că va exista o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a finaliza toate modificările legislative.

Sursa: b1.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here