O femeie de etnie romă, analfabetă, a fraierit statul de 235.000 de euro. Când a fost prinsă nu mai avea niciun leu

Racovina Stănescu, o tânără de 27 de ani din Hârlău, Iași, a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare după ce a fost găsită vinovată de evaziune fiscală în formă continuată. Femeia a primit 1,1 milioane de lei de la bugetul de stat în contul unor deconturi de TVA aferente unor tranzacţii fictive.

Când statul a vrut să recupereze banii, a constatat că aceasta nu mai avea niciun ban și niciun bun pe numele ei. Prejudiciul, cu tot cu taxe și penalități, a ajuns la aproape 8 milioane de lei, sumă care, probabil, nu va fi recuperată niciodată, notează Adevărul. 

Metoda de evaziune pusă în aplicare de către Racovina Stănescu este aceeaşi care a dus zeci de membri ai comunităţilor de romi de la Grajduri în faţa legii. Folosindu-se de diverse societăţi, romii efectuează tranzacţii fictive, cu valori foarte mari, cerând, ulterior, deconturi de TVA de la de la ANAF.

”În cursul judecăţii a adoptat o poziţie procesuală nesinceră, de nerecunoaştere a faptelor imputate”, se arată în motivarea instanței. Documentul mai precizează că Racovina Stănescu este ”neşcolarizată, fără ocupaţie şi fără antecedente”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here