Zi decisivă pentru Alina Bica: Judecătorii vor pronunţa sentinţele definitive în două dosare ale fostei şefe DIICOT

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa marţi deciziile defitinitive în două dosare ale fostului procuror-şef DIICOT Alina Bica. Este vorba despre dosarul „Bica-Videanu”, unde în primă instanţă a fost condamnată la 4 ani cu executare, dar şi despre dosarul în care este acuzată că a luat mită de la afaceristul Horia Simu, unde pe fond a primit 3 ani şi 6 luni de puşcărie cu executare.

La ultimul termen al primului dosar menţionat, Nicole Tender, soţia omului de afaceri Ovidiu Tender, a spus că fosta şefă a DIICOT a plecat din Costa Rica şi că s-a mutat în Panama.

În acest dosar, Alina Bica a primit patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, în vreme ce Adriean Videanu a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. Adriean Videanu şi-a pasat acţiunile asupra cărora procurorii DIICOT instituiseră sechestru soţiei şi copilului, ulterior acestea fiind scoase de sub sechestru de către Alina Bica, arătau procurorii DNA.

În dosarul privindu-l pe Horia Simu, Bica a fost condamnată la trei ani şi şase luni cu executare pentru favorizarea făptuitorului, încadrarea juridică fiind schimbată din luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu în favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Şerban Pop, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Şi în cazul acestuia, încadrarea juridică a fost schimbată din complicitate la infracţiunea de dare de mită în trafic de influenţă.

Totodată, afaceristul Horia Simu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă. Şi în cazul acestuia, judecătorii instanţei supreme au schimbat încadrarea juridică din dare de mită în cumpărare de influenţă.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here