Șerban Nicolae, după apelul țărilor partenere care cer Guvernului să renunțe la modificarea Codurilor: ‘Sunt alături de ei în greaua suferinţă care îi încearcă în materie de îngrijorare, să stea liniştiţi’

PSD răspunde celor 12 țări partenere care au atras atenția României să renunţe la modificările la codurile penale care afectează statul de drept şi lupta anticorupţie.

Senatorul social-democrat Șerban nicolae a declarat, joi, că semnatarii sunt reprezentanți ai ambasadelor pe care nu îi cunoaște, prin urmate avertizarea nu trebuie luată în serios.

“Nu-i cunosc. Nu ştiu cine sunt aceşti reprezentanţi, nu ştiu care le este statutul ca să putem dialoga. Dacă e vorba de nişte ziduri, o să vedem dacă putem să le transmitem un mesaj din partea clădirii Palatului Parlamentului. Altminteri, eu m-am săturat de această formulă arogantă de comunicare a unor funcţionari, reprezentanţi incerţi şi anonimi. Cine verifică toată legislaţia în materie de statut al corpului diplomatic şi consular o să vadă că nu există aşa ceva, nu există comunicate ale ambasadelor, reprezentanţi”, a declarat Șerban Nicolae, potrivit hotnews.

Senatorul PSD mai spune că în Constituția României nu este prevăzută o consultare a ambasadelor atunci când Parlamentul legiferează.

„Sunt alături de ei în greaua suferinţă care îi încearcă în materie de îngrijorare, să stea liniştiţi, să-şi vadă de treburile lor. Nu există niciun fel de atribuţii, m-am uitat încă o dată în Constituţie. N-am văzut în procedura de legiferare consultarea ambasadelor sau a reprezentanţilor unor ambasade, a birourilor de presă ale ambasadelor”, a comentat Nicolae.

Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia şi Statelor Unite ale Americii au semnat împreună un apel în care cer României să ia în considerare potenţialul impact negativ al amendamentelor la legislaţia penală.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here