Mesaj pentru România: „Sunteţi o ţară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupţi şi asta meritaţi”!

În România sosesc anual sute de vânători străini, care nu dau doi bani pe protejarea speciilor pe cale de dispariție în Europa. Anca T. anunța pe rețelele de socializare un caz al unei firme din Scotia care organizează excursii de vânătoare pe teritoriul romanesc.

Ea a fost profund indignată de poza postata pe Facebook de un vânător care a ucis cu sânge rece un urs brun. I-a scris lui George Richmond Elliott de la Hunting and Sporting Scotland Ltd. mesajul: „Vă rog nu ne ucideți urșii. Trebuie să faceți asta neapărat? Asta este singura modalitate prin care vă puteți bucura de viață?”.

A primit însă un răspuns de-a dreptul revoltător.

„Da, vom ucide toți ursii voștri, toate pasările voastre din Delta Dunării, toți cocoșii de munte, toți mistreții si toți cerbii. Sunteți o țară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupți si asta meritați”, scria britanicul, care câștigă foarte bine din afacerea pe care a dezvoltat-o.

Hunting and Sporting Scotland Ltd cere un tarif de 4.500 de euro la o excursie de vânătoare a urșilor bruni în Romania,dar nu este singura organizație care face acest lucru. Sunt firme străine care se întrec în a organiza vânătoarea de cerbi, capre negre, si lupi, cu toate că sunt specii protejate prin lege.

Romania are cea mai mare populație de ursi bruni din Uniunea Europeană, aproximativ 40% , dar specia este din ce in ce mai rară si în țara noastră. Au fost distruse habitate naturale ale ursului carpatin pentru dezvoltarea așezărilor umane. La declinul populației de urs brun contribuie și vânătorii, care se bucură de legislația slabă din domeniu si vânează ursi, peste limitele stabilite de lege.

Sursa: ziarulonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here