Parada portului popular a dat startul Zilelor Slatinei/ Trei zile de concerte și voie bună/FOTO+VIDEO

Manifestările Zilelor Slatinei au demarat, vineri după-amiază, cu Parada portului popular, în care sute și sute de copii, membri ai unor ansambluri folclorice din Ardeal, Moldova și Oltenia, și-au etalat costumele populare pe traseul Casa Tineretului – bulevardul Alexandru Ioan Cuza – Esplanada Slatina, în frunte cu fanfara Lyra Band. 100 de călușari au purtat, în cadrul paradei, tot atâtea drapele tricolore.

Parada a luat sfârșit pe esplanada din centrul orașului, unde copiii cu drapelele tricolore au format o hartă vie a României în jurul logo-ului României 100.

Ulterior, pe scena amplasată în aer liber a început un spectacol flocloric susținut de ansamblurile participante la paradă, dar și de alți interpreți consacrați de muzică populară, spectacol care va dura până la miezul nopții.

Sâmbătă, 30 iulie, între orele 20.00 – 20.45, trupa muzicală slătineană „Alutus” va susține un recital. Acesteia îi va urma, între orele 21.00 – 21.45, ADDA, iar în intervalul 22.00 – 22.30 băieții de la 3Sud Est vor susține, și ei, un recital.

Duminică, 1 iulie, distracția începe de la ora 20.00, cu un recital de 45 de minute semnat DJ Rynno feat. Sylvia.

Va urma, între orele 20.45 – 21.30, DJ Sava, apoi un recital Inna, de la 21.30 la 22.15.

Încheierea distracției va fi marcată printr-un spectacol de artificii care vor aprinde cerul vreme de 10 minute.

Pe parcursul întregului weekend slătinenii au la dispoziție, pe esplanadă, diverse feluri de mâncare, grătare, brânzeturi și produse din carne din zonele de munte, dar și multe dulciuri de casă.

De asemenea, cei care vor să rămâne cu amintiri de la manifestări pot achiziționa produse de artizanat, oferta cuprinzând și jucării, dar și costume populare, dintre care nu lipsesc, evident, iile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here