Marius Iancu: Vârsta standard de pensionare se REDUCE cu 13 ani pentru cei care au muncit în condiții speciale

Camera Deputaţilor a adoptat o iniţiativă de modificare a Legii Pensiilor prin care se reduce stagiul de cotizare pentru mai multe categorii de persoane care au muncit în condiţii speciale, precum şi vârsta standard de pensionare cu 13 ani.

Printre cei care au votat proiectul de lege se numără și deputatul de Olt Marius Iancu, care spune că prin astfel de modificări aduse Legii Pensiilor vor fi eliminate inechitățile generate de recalcularea drepturilor pentru persoanele care și-au desfășurat activitatea în grupe speciale de muncă.

„Am votat modificarea Legii nr. 263/2010 în vederea eliminării unor inechitati generate de recalcularea drepturilor pentru persoanele care și-au desfășurat activitatea în grupe speciale de muncă”, a scris, pe pagina sa de socializare, Marius Iancu.

Pentru persoanele care au lucrat cel puțin 25 de ani în locuri de muncă încadrate în condiții speciale, se reduce vârsta de pensionare cu 13 ani.

Se reduce stagiul complet de cotizare de la 30 la 25 de ani, pentru personalul artistic cu cel puțin 20 de ani vechime.

Se reduce stagiul de cotizare la 25 de ani pentru persoanele înscrise la pensie după 2011.

„Noi am ales să guvernăm în interesul românilor!”, concluzionează, pe Facebook, deputatul de Olt Marius Iancu.

Dacă va fi promulgată de președinte, de modificările legii va beneficia și personalul artistic, a cărui stagiu complet de cotizare se reduce la 25 de ani, față de 30 cât este în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here