Adolescent bătut crunt de tată pentru două felii de salam/ VIDEO

Situaţie revoltătoare în Gorj. Un băiat de 15 ani din comuna Slivileşti a ajuns la spital după ce a fost bătut crunt de tatăl lui, care se afla sub influența alcoolului. 

Adolescentul are o mână ruptă şi este plin de vănătăi pe tot corpul.

Duminică seara băiatul s-a prezentat la spital. Aici le-a povestit medicilor că a căzut și în felul acesta și-a rupt mâna și a ajuns să fie plin de vânătăi. Medicii au crezut varianta băiatului și i-au pus mâna în ghips, după care l-au trimis acasă. Ulterior, adolescentul a mers la IML de unde a cerut eliberarea unui certificat medico-legal în care se specifică faptul că are nevoie de îngrijiri medicale și de o perioadă de recuperare de cel puțin 30 de zile. În baza acestui certificat, tânărul a mers la poliție și a făcut o plângere împotriva tatălui său.

Poliția a deschis un dosar, iar vineri bărbatul a ajuns în fața instanței, de unde cel mai probabil vor fi luate măsuri preventive împotriva sa.

Primarul comunei Slivilești, Sorin Bucurescu, a declarat la Digi24 că băiatul a fost bătut de tată pentru…două felii de salam. Oricât ar părea de incredibil, în spatele acestei povești stă, de fapt, o realitate crudă. Familia din satul Știucani are cinci copii – trei fete și doi băieți – numai că acești copii au avut de suferit din cauza faptului că atât tatăl, cât și mama sunt mari consumatori de alcool. „Sunt sub orice critică”, după cum a declarat primarul, care spune că cei doi consumă permanent alcool.

Două dintre fete s-au căsătorit când au împlinit 18 ani și s-au mutat în orașul Motru, luând fiecare câte un frate minor să locuiască cu ele. Unul dintre frați era băiatul care a fost bătut crunt de tată. El locuia, prin urmare, în orașul Motru, la sora sa, numai că în ziua cu pricina venise până acasă, în satul părinților. Ajungând în gospodărie, s-a dus și a luat din frigiderul familiei o bară de salam și și-a tăiat două feliuțe, moment în care a fost surprins de tată, care l-a luat la bătaie și l-a bătut până i-a rupt mâna și i-a dat sângele pe nas.

A fost nevoie de transportarea băiatului la spitalul din Motru, acolo unde i-a fost pusă mâna în ghips. Acum copilul se află în îngrijirea surorii mai mari din Motru, la care locuia. Băiatul face școala în acest oraș.

Cu părinții săi a mai rămas să locuiască, după ce el și o soră au mers să locuiască la Motru, încă un băiat, minor. Și acesta a avut de suferit recent de pe urma neglijenței părinților. Nevoit să meargă la muncă, deși are numai 9 ani, a fost mușcat de un cal, în urmă cu o săptămână, iar autoritățile locale a trebuit să-l transporte și pe el la spital la Motru pentru a primi îngrijiri medicale. „Ce să vă spun? Totul, totul ce se petrece în această familie este din cauza consumului de alcool”, a declarat primarul Bucurescu la Digi24.

El susține că asistentul social al Primăriei monitorizează frecvent situația acestei familii. De altfel, în urmă cu câțiva ani, reprezentantul Primăriei a trebuit să ducă acești copii în centrul de plasament, de unde au fost luați în îngrijire de o bunică, numai că aceasta, între timp, a îmbătrânit, două dintre fete au atins vârsta majoratului, s-au căsătorit și au plecat.

Protecția Copilului a fost sesizată de reprezentantul Primăriei care se ocupă de astfel de cazuri, a mai spus primarul.

În ceea ce privește Poliția, potrivit legii, până nu se întâmplă fapta, este greu să intervină și să acționeze, a spus Sorin Bucurescu. Cei de la IPJ Gorj au luat măsura de reținere a tatălui.

Întrebat de ce Poliția nu a fost sesizată înainte, pe baza altor fapte, primarul a spus că instituția pe care o conduce a făcut o anchetă, și-a făcut „datoria” ducând copilul la spitalul din municipiul Motru, a sesizat și Protecția Copilului, urmând ca părinții să fie decăzuți din drepturi.

Din păcate, în comună mai există un caz asemănător, într-un alt sat, unde o bunică și o mamă au fost depistate într-o stare foarte avansată de ebrietate. Lăsaseră un copil de 3-4 ani nesupravegheat, acesta a căzut și a căpătat o rană foarte urâtă la cap. Și acest copil a fost dus de autoritatea locală la spitalul din Motru, însă acum este din nou în grija mamei. De ce se întâmplă așa? Primarul spune că adesea copiii nu vor să renunțe la familii, chiar dacă au de suferit.

„Aveți dreptate, dar lucrurile nu stau exact așa cum sunt pe hârtie”, a comentat primarul când jurnalistul Digi24 l-a întrebat dacă autoritățile, Protecția Copilului nu vin și cu un psiholog care să ajute copilul și să-i explice că-i va fi mai bine în afara familiei.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here