PSD a făcut ANUNȚUL! Pensiile românilor, recalculate. Ce categorii sunt vizate. Totul s-a decis deja în Parlament

Aproximativ 100.000 de pensionari care au lucrat în grupele I şi II de muncă, şi care au ieşit la pensie în perioada 1990 – 1 ianuarie 2011, vor beneficia de recalcularea pensiilor şi de o majorare a veniturilor în urma acestui proces, a declarat deputatul PSD Ilie Toma, unul dintre iniţiatorii amendamentelor votate miercuri de Camera Deputaţilor.

Procesul de recalculare va începe la 1 octombrie 2018, principalele categorii vizate fiind foştii angajaţi din minerit, siderurgie, construcţii, căi ferate şi alte domenii care s-au încadrat în grupele I şi II de muncă. Efortul bugetar necesar a fost estimat la circa 70 milioane de lei pe an.

„Proiectul de lege ce a fost votat în Camera Deputaţilor îndreaptă inechităţile şi dezechilibrele create de-a lungul timpului prin diverse articole legislative care s-au suprapus şi se pare că nu au fost cele mai eficiente. (…) El se adresează unui număr de aproximativ 100.000 de pensionari, la nivel naţional. În judeţul Hunedoara vor fi recalculate în jur de 12.000 de dosare care includ mineri, siderurgişti, constructori, grupele I şi II de la CFR, toate categoriile care, la vremea respectivă, au fost încadrate în grupa I – grupă specială şi grupa a II-a – grupă deosebită”, a explicat Ilie Toma, citat de Agerpres.

El a arătat că prin noile reglementări stagiul minim de cotizare a fost stabilit la 20 de ani de muncă pentru mineri şi 25 de ani pentru siderurgişti.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here