Primăria Caracal, împrumut de 60 milioane lei pentru susținerea proiectelor finanțate din fonduri europene

Primăria Caracal intenționează să contracteze un împrumut bancar de 60 de milioane de lei necesar asigurării creditelor de angajament și creditelor bugetare pentru susținerea  proiectelor ce urmează să fie finanțate din fonduri europene nerambursabile. 

Este vorba de mai multe obiective de investiții finanțate din fonduri structurale și de coeziune prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Programul Operațional Capital Uman și Programul Operațional Capacitate Administrativă.

În acest moment, Primăria Caracal este implicată în implementarea a patru proiecte, unul privind restaurarea, consolidarea, echiparea și dotarea Bibliotecii „Virgil Carianopol”, altul se referă la aceleași acțiuni pentru Muzeul Romanațiului, un al treilea proiect este destinat „implementării unui management performant pentru îmbunătățirea proceselor interne și creșterea calității serviciilor Primăriei Caracal”, iar cel de-al patrulea este pentru reabilitarea termică a Spitalului Municipal Caracal.

„S-a scris în proiect de 60 de milioane de lei, dar va fi vorba, de fapt, de 70 de milioane de lei. În ce fel vor fi cheltuiți? Avem mai multe proiecte ale căror contracte au fost semnate la cu ADR Sud-Vest Oltenia, unul pentru bibliotecă, unul pentru muzeu, încă unul pentru primărie și altul pentru reabilitarea termică a spitalului. Și trebuie să avem noi în cont niște sume, din care să asigurăm o acoperire necesară creditelor angajate în contractele de finanțare, să asigurăm cofinanțarea și așa mai departe”, a declarat primarul municipului, Liviu Radu.

Pe de altă parte, Grupul local de acțiune „Din inima Romanațiului”, constituit la nivelul Caracalului, urmează ca, până în august 2019, să depună un portofoliu de 22 de proiecte în valoare totală de 33 de milioane de lei în cadrul unei strategii de dezvoltare locale a zonelor marginale.

Intenția administrației locale de a se împrumuta la bănci va fi supusă, sub forma unui proiect de hotărâre, dezbaterii și aprobării consiliului local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here