„Bombe” pe drumurile publice din Olt, „dezamorsate” de polițiști

Nu există razie a polițiștilor din Olt în timpul căreia oamenii legii să nu dea peste șoferi beți la volan sau peste șoferi care nu sunt, de fapt, șoferi, circulând cu vehicule fără să fi obținut permis de conducere. Toate aceste cazuri pot genera oricând pe drumurile publice accidente sau adevărate tragedii.

De astfel de cazuri au avut parte polițiștii olteni și weekend-ul trecut, când la controale de rutină au dat peste adevărate „bombe”.

În seara de sâmbătă, aproape de miezul nopții, pe Drumul Național 65, pe raza comunei Găneasa, oamenii legii au fost depistat un bărbat de 21 ani, din Slatina, în timp ce conducea un autoturism, deși băuse o cantitate apreciabilă de alcool. Supus la testul cu alcooltestul, șoferul s-a dovedit că avea o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, pe Drumul Județean 653, pe raza comunei Schitu, a fost oprit un șofer de 46 de ani, din Perieți, care, de asemenea, puțea a băutură, având o concentraţie alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice,

Duminică după-amiază, pe Drumul Județean 642, în comuna Scărișoara, a fost identificat un tânăr de 21 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

„Acestuia i-au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, agentul șef Cristian Grigorescu.

Tot duminică după-amiază, un tânăr de 22 de ani, din comuna Rotunda, a fost depistat în timp ce conducea un moped, neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere, moped ce-i fusese încredințat de un minor de 17 ani din aceeași localitate.

Acesta va trebui să răspundă acum pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat. De asemenea, socoteală va da și proprietarul vehiculului, pentru că și-a încredințat mopedul spre a fi condus de o persoană fără permis.

Acestea sunt doar câteva cazuri descoperite de polițiști în cele două zile de controale, când au fost nevoiți să întocmească 11 dosare penale pentru încărcarea legii rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here