Deputatul de Olt Marius Iancu enumeră punctele-cheie ale Codului Administrativ

Deputatul social-democrat de Olt Marius Iancu este sigur că astăzi, în Camera Deputaților, Codul Administrativ va fi votat. Parlamentarul a și enumerat câteva dintre beneficiile pe care acest act normativ le va aduce.

Autonomie locală, profesionalizarea și eficientizarea administrației publice prin evaluarea periodică a funcționarilor publici, responsabilizarea directorilor de deconcentrate care vor deveni manageri și vor avea ca principală atribuție implementarea programului de guvernare sunt doar câteva dintre lucrurile bune pe care Codul administrativ le-ar aduce, potrivit parlamentarului de Olt.

„Codul Administrativ va fi votat, astăzi, în Camera Deputaților, după dezbateri lungi în spațiul public. Printre noile reglementari se numără și faptul că secretarul general al Guvernului va fi membru al Guvernului și va fi votat în Parlament, iar prefectul va avea funcția de demnitar. Aleșii vor răspunde doar pentru oportunitate si au fost reglementate procedurile privind licitațiile pentru închirierea bunurilor sau darea în folosință gratuită de către UAT-uri. Funcționarii publici vor fi evaluați periodic, iar Serviciul de Înmatriculări Auto și Permise va trece în subordinea consiliilor județene. Cotele de referință se vor împărți astfel, 40%UAT, 40%Consiliul Județean și 20% buget. Primarii și președinții de consilii județene vor avea salarii și indemnizații”, a scris parlamentarul PSD de Olt pe contul său de socializare.

PSD a promis acest Cod Administrativ care va reglementa multe din problemele administrației publice, a mai comentat Marius Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here