Decizie incredibilă luată de conducerea ASE: Studenții pot promova și cu nota 4 în examen

Conducerea Academiei de Studii Economice ia o nouă decizie incredibilă privind cerințele de performanță pe care le cer de la studenți. După ce în urmă cu câțiva ani au renunțat la examenul de admitere, acum conducerea a decis că studenții pot promova și cu nota 4 în examen, dacă au rezultate mai bune la activitatea de la seminar.

Studenţii din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, universitatea de business care şcolarizează 20.500 de studenţi,  pot lua note mai mici de 5 la examenul final şi să promoveze examenul dacă au o notă destul de mare la seminar (astfel încât media celor două note să fie de cel puţin cinci), a anunțat Dragoş Stoica, preşedintele senatului studenţesc al ASE,  în cadrul emisiunii ZF Live.

“Până acum, studenţi erau obligaţi să ia minimum nota cinci în examenul final pentru a nu rămâne restaţieri, dar, de anul viitor, nota de la examenul final se va aduna cu cea de la seminar, iar dacă nota finală este cinci, studenţii promovează materiile respective”, a explicat Dragoş Stoica.

Acesta a motivat această decizie prin faptul că munca studenților trebuie luată în considerare pe tot parcursul unui semestru, iar această oportunitate îi va face să fie mai activi în timpul anului.

„Am analizat opiniile studenţilor, dar şi ale profesorilor, şi am decis să nu anulăm munca studenţilor pe 14 săptămâni cu un singur examen. Validând activitatea din timpul anului stimulăm studenţii”, a adăugat Dragoş Stoica.

Anul acesta ASE Bucureşti a scos la concurs 6.000 de locuri pentru stundeţii care vor să urmeze programul de licenţă, totalizând atât locurile la buget, cât şi cele la taxă.

De câţiva ani, conducerea ASE a decis să scoată şi examenul de admitere din cadrul facultăţilor sale, considerând că examenul de bacalaureat face deja o triere foarte bună a candidaţilor.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here