ALERTĂ: Un produs fără de care românii nu se pot descurca va suferi o scumpire substanțială

Sursa foto: mediafax.ro

Unul dintre produsele fără de care românii nu se pot descurca va suferi o scumpirea substanțială. ANRE anunță majorarea prețului la gaze pentru consumatorii casnici, începând de la 1 august 2018.

“Având în vedere solicitările furnizorilor de gaze naturale și în urma analizei minuțioase a costurilor reflectate în prețul final, Comitetul de reglementare, aplicând prevederile legale, a constatat că sunt îndeplinite condițiile pentru o ajustare, în medie cu 5,83%, a preţului la gazele naturale pentru clienţii finali casnici, începând cu data de 1 august 2018”, anunță ANRE.

Solicitările furnizorilor vin ca urmare a faptului că, începând cu data de 1 aprilie 2017, preţul de achiziție a gazelor naturale din producţia internă s-a liberalizat, producătorii având libertatea să vândă gazele naturale la un preț care nu mai este reglementat.

Ministerul Finanțelor propune, într-un proiect de hotărâre privind stabilirea prețului maxim de vânzare a gazelor naturale din producţia internă, ca preţul maxim de vânzare a gazelor naturale din producţia internă la producători până la data de 30 iunie 2021 să fie de 55 lei/Mwh.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here