Polițiștii din Olt și reprezentanții RAR au făcut PRĂPĂD pe șoselele județului/ FOTO

Polițiștii rutieri olteni au aplicat, în doar două zile, 237 de sancțiuni contravenționale în rândul șoferilor, au retras 13 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice și au dispus imobilizarea a opt autovehicule. 

37 de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt, împreună cu un inspector din cadrul Regiei Autonome Registrul Auto Român, au acționat, miercuri și joi, în vederea reducerii riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul stării tehnice.

Oamenii legii și angajatul RAR au urmărit efectuarea de inspecții ce vizează deficiențe sau neconformități referitoare la sistemul de frânare, mecanismul de direcție, existența și autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, deținerea inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia, ș.a.

În cadrul acțiunii au fost controlate 582 de autovehicule, fiind aplicate 237 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

„În urma verificărilor efectuate, au fost constatate  neconformități privind sistemul de rulare, instalațiile de iluminare, aplicarea foliilor neomologate,  precum și lipsa inspecției tehnice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Polițiștii rutieri au retras 13 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice și a fost dispusă imobilizarea a opt vehicule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here