Asistenta filmată în timp ce brusca un bebeluş la Spitalul Târgovişte a fost dată afară şi este cercetată penal

Sursa foto: romaniatv.net

Un bebeluş abandonat în spital a fost bruscat de asistenta medicală care îl hrănea. Scena a fost filmată de părintele unui alt copil internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi postată pe Facebook. Conducerea spitalului a dat-o afară pe asistentă, care acum este cercetată penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte a dispus încetarea contractului de muncă al asistentei fimate de mama unui pacient în timp ce brusca un bebeluş, decizia fiind luată de managerul unităţii medicale la propunerea comisiei de disciplină care a anchetat cazul, anunţă spitalul într-un comunicat remis presei marţi seară.

„În urma incidentului, mediatizat prin reţeaua de socializare Facebook şi preluat de presă, s-a convocat de urgenţă Comisia de Disciplină a SJUT, care, după audieri şi dezbateri, a propus încetarea disciplinară a raportului de muncă. Managerul instituţiei a luat act de decizia Comisiei şi a dispus în consecinţă încetarea contractului de muncă”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Spitalul Judeţean de Uregnţă din Târgovişte marţi seară, la câteva ore după apariţia imaginilor în care se vede cum un cadru medical trânteşte un bebeluş în timp ce îl hrăneşte cu un biberon.

Angajata concediată lucra ca asistent medical la Secţia de pediatrie a spitalului de doi ani.

Asistenta este cercetată penal pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Femeia a fost audiată marţi timp de peste o oră de către poliţişti.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here