Klaus Iohannis a transmis un mesaj celor afectați de incendiile din Grecia

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj omologului său grec, Prokopis Pavlopoulos, în urma incendiilor de vegetaţie din Republica Elenă, subliniind solidaritatea deplină a României şi a românilor cu întregul popor elen, informează Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele României a adresat condoleanţe preşedintelui Republicii Elene şi familiilor îndoliate, ca urmare a tragicelor incendii de vegetaţie care au cuprins, începând cu ziua de 23 iulie, regiunea Attica, soldate cu regretabile pierderi de vieţi omeneşti, printre care şi copii, răniţi şi importante pagube materiale”, precizează Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, şeful statului a transmis „urări de rapidă însănătoşire pentru cei răniţi, precum şi solidaritatea deplină a României şi românilor cu întregul popor elen”, potrivit Agerpres.

Bilanţul victimelor incendiilor izbucnite în împrejurimile Atenei a crescut marţi la 74, a anunţat municipalitatea din Rafina, principalul oraş al zonei litorale devastate de flăcări de pe coasta de est a Atticii, în timp ce ţara se află încă sub şocul descoperirii macabre a 26 de corpuri carbonizate, dintre care unele ale unor „copii mici”, informează AFP. „Astăzi Grecia este în doliu”, a declarat premierul Alexis Tsipras, anunţând, într-un discurs televizat adresat naţiunii, trei zile de doliu naţional.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here