Vreme EXTREMĂ în România! Avertismentele îngrijorătoare ale meteorologilor. Zonele PUTERNIC afectate de furtuni (FOTO)

ANM a emis un cod portocaliu de ploi abundente valabil de marți, ora 17.00, până miercuri, ora 21.00. 

”Îndeosebi în regiunile estice, sud-estice și în toate zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse local torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, anunță ANM.

De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă, valabil de marți, ora 11.00, până miercuri, ora 21.00, în peste jumătate de țară.

”În Dobrogea vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula local cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 70…80 l/mp. Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată până la sfârșitul acestei săptămâni, iar în funcţie de evoluţia și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, mai avertizează meteorologii.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here