Lucian Onea, inculpat în dosarul cercetărilor abuzive: Procurorul urmează să fie suspendat din funcţie

Sursa foto: observatorulph.ro

Procurorul Lucian Onea, fostul șef al DNA Ploiești a fost inclupat miercuri procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul fostului deputat PSD Sebastian Ghiță. 

În cazul lui Onea s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă, informează Știripesurse.ro.

Potrivit procurorilor, în anul 2015, Lucian Onea a participat la constrângerea unui martor pentru ca acesta să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept “mită electorală”.

“Procurorii au reținut că, în perioada aprilie – mai 2015, suspecții Negulescu Mircea (la data săvârșirii faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti) și Onea Lucian (procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti) ar fi determinat o persoană (pe Vlad Cosma – n.r.), prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare și documente care să susțină cele reclamate în conținutul acesteia. Documentele falsificate au fost expediate Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti și folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare (a lui Sebastian Ghiţă – n.r)”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului General.

Potrivit articolului 62 din Legea 303/2004, procurorul urmează să fie suspendat din funcţie.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here