Pompieri militari din patru județe se întrec, în concurs, la Slatina

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt va găzdui, în perioada 25-27 iulie, la sediul instituției din Slatina și la Stadionul „1 Mai” din municipiul-reședință de județ, faza zonală a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situații de urgență. Această etapă este organizată de ISU Olt, cu sprijinul Asociației Sportive „Pompierul” Olt, iar echipajele participante sunt din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Olt, Argeș, Giurgiu și Teleorman.

Echipajele participante îşi vor demonstra abilitățile la probele  „scara de fereastră” – opt concurenți, „pista cu obstacole pe 100 de metri” – 8 concurenți, „ștafeta 4X100 de metri” – două echipe cu câte opt concurenți și „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă” – șapte concurenți.

„Probele de concurs sunt similare cu cele ale concursurilor sportive internaționale al pompierilor, organizate de Comitetul Internațional de Prevenire și Stingere a Incendiilor. Loturile vor fi formate dintr-un conducător de lot, un antrenor, opt concurenți și două rezerve”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Festivitatea de deschidere va avea loc în data de 26 iulie, începând cu ora 08.00, la sediul ISU Olt, iar premierea echipelor clasate pe podium se va desfășura, vineri, 27 iulie, la Stadionul „1 Mai” din municipiul Slatina, după încheierea probelor de concurs.

La etapa finală, care va fi organizată de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă primele nouă loturi clasate, în ordinea crescătoare a sumei rezultatelor care se iau în calcul pentru clasamentul la cele patru probe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here