Nu mai puneţi mărar în mâncare dacă vă aflați în această situație. Medici trag un semnal de alarmă

Mărarul este o plantă aromatică cu origini vechi, cultivarea ei datând din vremea română. Tulpinile și frunzele de mărar, chiar și semințele, au fost folosite ca monedă pentru a plăti în trecut.

Folosit pentru a da savoare mâncărurilor (fie prin frunzele mărunțite, sau chiar oțet de mărar, preparat din semințe), mărarul aduce multe beneficii pentru sănătatea ta și a familiei tale.

Semintele și frunzele de mărar au valoare medicinala considerabilă, datorită uleiului volatil de calitate extras din acestea, bogat în vitamină B și flavonoide. Uleiul de mărar este folosit și pentru a aromatiza săpunurile, și, amestecat cu alte substanțe, este folosit pentru a diverse simptome specifice bolilor infantile.

Frunzele de mărar pot fi consumate pentru a preveni sau a trata infecțiile externe și interne cauzate de bacterii, paraziți. Mărarul este un excelent agent antialergenic, cu diverse aplicații împotrivă sughițului și a altor simptome alergice.

Trebuie menționat și faptul că semințele și frunzele de mărar, mestecate, ajută la tratarea multor afecțiuni gingivale, și sunt recomandate în igiena orală adecvată, deoarece dezinfectează și distrug bacteriile de pe gingii, dinți. În aceeași măsură, reîmprospătează mirosul respirației gurii și înlătură efectele multor probleme respiratorii (strănut, tușe, congestii nazale).

Efecte secundare

Există câteva efecte secundare, cât privește consumul sau folosirea mărarului. Mărarul este interzis să fie consumat de către femeile însărcinate, deoarece mărarul mărește secreția de hormoni specifici, care la rândul lor pornesc procesul de menstruație, un simptom asociat, în multe statistici medicale, cu pierderea de sarcină.

Deși este cunoscut faptul că mărarul este recomandat pentru femeile care alăptează, există totuși o reticenţă cu privire la acest lucru.

Menționam mai sus că mărarul ajută la înlăturarea alergiilor și a infecțiilor bacteriene. Însă, tratarea excesivă a pielii cu ulei sau frunze de mărar poate cauza iritarea pielii, mai ales după o expunere prelungită la soare.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here