Dosarul de corupție de la Finanțele Publice Olt: AREST la domiciliu pentru fostă angajată a Fiscului

Trimisă în judecată, alături de alte șase persoane, pentru mai multe infracțiuni de corupție, printre care luare de mită, trafic de influență, spălarea banilor, Gheorghița Prunișoară, fost inspector fiscal la Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Olt, a fost scoasă de sub măsura cotrolului judiciar pentru a i se aplica arestul la domiciliu. Noua măsură a fost dispusă miercuri de Tribunalul Olt.

Măsura a fost dispusă pentru o perioadă de 30 de zile.

„În baza art. 242 alin 3 Cpp, raportat la art. 217 alin 9 Cpp, art. 222 alin 12 Cpp şi art. 202 alin 4 pct d) C.p.p înlocuieşte măsura controlului judiciar luata fata de inculpata PRUNIȘOARĂ (fostă Bodescu) GHEORGHIȚA – cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei încheieri”, se arată în decizia de miercuri a instanței de judecată.

Pe durata arestului la domiciliu, fosta inspectoare a Fiscului are obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza. În plus, inculpata are obligația să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat, să nu comunice cu martorii în proces, pe nici o cale, aspecte care au legătură cu obiectul dosarului penal.

Decizia Tribunalului Olt poate fi contestată de inculpată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Gheorghița Prunișoară este acuzată de procurorii DNA de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave asimilată infracțiunilor de corupție, luare de mită, trafic de influență, spălarea banilor în formă continuată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și instigare la spălarea banilor în formă continuată.

Procurorii DNA spun că, începând cu luna iulie 2012, Gheorghița Prunișoară a coordonat și girat activitatea evazionistă a unei firme, S.C. Gardienii S.R.L., „deși exista o incompatibilitate evidentă cu funcția publică pe care o deținea – consilier superior cu atribuții de control în cadrul D.G.F.P. Olt – Activitatea de Inspecție Fiscală”.

Mai mult, cu prilejul realizării, în luna octombrie 2012, a unei inspecții fiscale la S.C. Gardienii S.R.L., Gheorghița Prunișoară, cu încălcarea prevederilor legale, nu a menționat în raportul de control situația reală cu privire la TVA de plată sustrasă în mod ilegal, cauzând astfel o pagubă bugetului de stat în cuantum de 4.770.253 lei, concomitent cu obținerea de foloase necuvenite în același cuantum pentru firma “protejată”.

„Pentru «serviciile» sale, în perioada 25 octombrie 2012 – 25 iunie 2013, inculpata Prunișoară Gheorghița a pretins și primit de la inculpatul Pop Constantin sume de bani lunare, necuvenite, în cuantum total de 213.735,6 lei.

Ulterior suspendării sale din funcție, la 03.07.2013 ca urmare a trimiterii în judecată de către D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova pentru săvârșirea de infracțiuni în legătură cu serviciul (un alt dosar – n.r.), inculpata Prunișoară Gheorghița a primit, de la inculpatul Pop Constantin, în perioada 10 iulie 2013 – 26 august 2014, sume de bani lunare, necuvenite, în cuantum total de 355.217 lei, pentru ca aceasta să-și exercite influența asupra foștilor colegi cu atribuții de control sau funcții de conducere din cadrul A.J.F.P. Olt, în vederea protejării S.C. Gardienii S.R.L., în eventualitatea unor controale fiscale.

Influența inculpatei a fost una reală, în sensul că, în anul 2014, la instigarea lui Diaconescu Florin, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice (A.J.F.P.) Olt, inculpații Bodescu Adrian Claudiu și Țugulan Chirilă Cristian au depus toate demersurile pentru ca inculpatul Pop Constantin să nu fie tras la răspundere penală, ca urmare a unor inspecții fiscale efectuate la S.C. Gardienii S.R.L., (prin luarea în considerare a unor regularizări nelegale de TVA, emiterea de decizii de impunere doar pentru obligații fiscale accesorii și prin nesesizarea organelor de urmărire penală cu privire la infracțiunea de evaziune fiscală)”, susțin procurorii anticorupție.

Printre cei trimiși în judecată în acest dosar se numără și fostul șef al AJFP Olt, Florin Diaconescu, despre care procurorii DNA spun că ar fi instigat-o la săvârșirea infracțiunilor de corupție pe Prunișoară, acuzație pe care fostul șef al Fiscului local îl respinge.

2 COMENTARII

  1. Vai de capul nostru in ce țară trăim sa trimiți oameni în judecată numai pentru ca sunt directori cand toti stim ca omul e nevinovat ca nu știa nimic despre ce faceau inspectorii pe teren ca fiecare raspunde de ceea ce face si mai mult in 2012 nici nu era director Cum sa ii instige pai nebuna aia poate spune acum orice dar noi toti stim ca omul e nevinovat ca nu a impus la nimeni nimic niciodata si pentru a va convinge asta se poate verifica ușor. E simplu sa dai vina pe altii atunci când nu ai nici un Dumnezeu pe pământ.

  2. Bravo colegule oricine ai fi! Ar fi bine sa avem toti curajul sa spunem tot ce stim despre nebunii din finanțe care acum stau linistiti si afirma minciuni despre oameni nevinovati ca sa dea bine la public si mai ales la procurori.Cum sa spui ca te- a instigat seful cand nimeni nu a stiut nimic decat voi inspectorii păi dacă erati handicapați fratilor de ce nu ati lasat pe altii in locul vostru iar voi sa vă fi internat la balamuc ca poate asa scăpau si bietii oameni de minciunile voastre? Halal de oameni astia sunt ăia care plecau in control sa distruga patronii ca si pe colegii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here