Băiatul lui Liviu Dragnea a scăpat de 10.000 de porci ÎNAINTE de venirea pestei africane în sudul României

Sursa foto: Sursa: b1.ro

Băiatul lui Liviu Dragnea, Valentin Dragnea, și-a golit ferma înainte să fie atinsă de pesta porcină, fapt ce i-a nedumerit pe crescătorii de porci.

În iulie 2017, atunci când primul focar de pestă africană a fost depistat în Satu-Mare, Romcip Salcia, ferma lui Valentin Dragnea, avea 13.585 de porci.

Epidemia a izbucnit brutal în sudul țării la începutul lui iunie 2018, populația și marile ferme fiind luate prin surprindere.

Însă, ferma din Salcia, Teleorman, rămăsese deja cu cel mult 3.000 de porci. Valentin Dragnea nu a mai cumpărat porci, ci a vândut, a tăiat și a procesat ce avea deja în propria fermă.

„Mai avem cam două hale de porci. În total? 44 de boxe în fiecare hală, 30-33 de porci într-o boxă, deci vreo 2.500 de porci mai avem. Hai, până în 3.000 (…)Și mai dăm 800 de porci în scurt timp!”, a declarat un muncitor al fermei.

Specialiști din ANSVSA și crescători, care au precizat ziarului Libertatea că „ferma  băiatului lui Dragnea s-a golit de porci înainte ca alții să știe că va veni pesta!”.

Acum un an, din datele oficiale ale autorității sanitare, ANSVSA, Salcia era pe locul 36 în țară ca număr de porcine.

Acum, când să deții porci a devenit o amenințare de sănătate publică și afacerile se prăbușesc în jur, ferma lui Valentin Dragnea, fiul șefului PSD, e în cea mai bună dintre situațiile proaste posibile, transmite sursa citată.

Cătălin Tolontan a declarat, pentru B1 TV,  că firma fiului lui Dragnea a pariat pe venirea crizei pestei porcine și a câștigat.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here