MAE, anunț de ULTIM MOMENT! Român RĂNIT în explozia de la Bologna

Sursa foto: b1.ro

Un român a fost rănit în explozia de luni din Bologna, Italia.  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că bărbatul este șofer de tir și se afla în coloana de mașini lovită de cisterna care a explodat.

Din fericire, cetățeanul român este în afara oricărui pericol vital.

Reamintim că O explozie urmată de un incendiu a avut loc miercuri pe autostrada din apropriere de aeroportul din Bologna. Cauza incendiului este un accident rutier în care a fost implicat şi un vehicul de mare tonaj ce transporta material inflamabil. (Detalii AICI)

“În continuarea informațiilor referitoare la explozia produsă în cursul zilei de 6 august 2018, în apropierea aeroportului din Bologna, ca urmare a coliziunii unei autocisterne care transporta material inflamabil cu alte autovehicule staționate pe o autostradă, MAE face următoarele precizări:

Consulatul General al României la Bologna a întreprins demersuri, în regim de urgență, pentru a verifica dacă printre victime se înregistrează și cetățeni români. În acest scop, imediat după semnalarea accidentului, o echipă a oficiului consular s-a deplasat la fața locului.

Potrivit informațiilor preliminare furnizate de către autoritățile italiene și confirmate ulterior de către personalul consular, șoferul unui TIR staționat în coloana de autovehicule lovită de autocisternă este cetățean român rezident în Italia.

Acesta a reușit să se salveze, părăsind rapid cabina autocamionului pe care îl conducea, astfel încât nu a suferit decât leziuni superficiale. După primirea îngrijirilor medicale necesare, cetățeanul român a fost externat din spitalul unde fusese transportat, rămânând în contact cu reprezentanții oficiului consular.

Până la momentul actual, autoritățile italiene nu au notificat consulatului alte cazuri de cetățeni români afectați de explozia provocată în urma accidentului, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară.

Reiterăm faptul că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatul General al României la Bologna: +39 051 5872120; +39 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 349 1178220.”, transmite MAE.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here