Plângere penală depusă împotriva lui Ludovic Orban şi altor 15 liberali

Viorel Cataramă a anunţat că va depune o plângere penală împotriva liderului PNL Ludovic Orban şi a altor 15 membri din forumurile de conducere ale formaţiunii. Aceta îi acuză că au încercat excluderea sa din partid şi au falsificat votul privind nominalizarea viitorului premier al liberalilor.

„Voi înainta o plângere penală împotriva domnilor Ludovic Orban, George Ionescu și Dinu Gindu pentru fraudarea și falsificarea rezultatului votului din data de 11 martie din Consiliul Național, privind desemnarea candidatului partidului pentru funcția de premier”, a declarat Viorel Cataramă, pentru mediafax.ro.

Cataramă a susţinut încă de la momentul votului că între rezultatele din procesul verbal şi cele anunţate există o diferenţă de 100 de voturi în favoarea lui Orban.

Viorel Cataramă spune că va sesiza organele penale și pentru încercarea de excludere a sa din partid pe motiv că a încălcat statutul.

„Voi înainta o plângere penală împotriva domnilor Ludovic Orban, Robert Sighiartău, Laurențiu Leoreanu, Ben-Oni Ardelean, Florin Cîțu, Adrian Oros, Virgil Guran, Ioan Bălan, Vlad Nistor, Costel Alexe, Viorel Badea, Adrian Miuțescu, Nicolae Giugea și George Șișcu pentru ilegalitățile comise în ședința Biroului Executiv din data de 9 iulie, când, încălcând 8 articole din statut, 3 din regulamentul Comisiei de Arbitraj, precum și prevederile L78/2000, au votat excluderea mea din partid pentru a mă împiedica să candidez la Primăria Capitalei. PNL nu este proprietatea privată nici a lui Ludovic Orban si nici a unei mici cooperative grupate în jurul lui; membrii partidului sunt apărați de statut și de legile țării, au drepturi care nu pot fi călcate în picioare. De aceea, voi uza de toate căile și mijloacele legale pentru eliminarea abuzurilor și pedepsirea celor vinovați. Sunt din 1990 în PNL și iubesc acest partid. Tocmai de aceea, după ultimele evenimente, m-am decis să pornesc o acțiune de modernizare și reformare a partidului, de promovare a competențelor și, mai ales, de stabilire a unei ideologii si a unui program liberal de dreapta”, a mai afirmat Cataramă.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here