Preşedinţia critică rectificarea bugetară: Guvernul îl împiedică pe Klaus Iohannis să-şi îndeplinească atribuţiile constituţionale

Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a declarat, la Palatul Cotroceni, că prin rectificarea bugetară anunţată de premierul Viorica Dăncilă, Guvernul apelează la o formă de sabotaj bugetar a Administrației Prezidențiale.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei prezidenţiale a atras atenţia că prin rectificarea bugetară din august, activitatea preşedinţiei riscă să fie blocată.

“Rectificarea bugetară este un instrument de sancționare a instituțiilor nesubordonate PSD. (…) Guvernul apelează la această formă de sabotaj bugetar. Aici nu e vorba despre Klaus Iohannis, ci despre statul român. (…) Guvernul îl împiedică pe președinte să-și ducă la îndeplinire prerogativele constituționale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni.

Administraţia Prezidenţială, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe şi Serviciul pentru Protecţie şi Pază se numără printre instituţiile de la care au fost tăiate fonduri la rectificarea bugetară, a anunţat joi seară prim-ministrul Viorica Dăncilă.

“Astfel de reduceri au avut loc acolo unde am constatat un grad scăzut de utilizare a sumelor pe care respectivele ministere su instituţii le aveau la dispoziţie”, a anunţat Viorica Dăncilă.

Principalele diminuări de credite vor fi la Serviciul Român de Informaţii (-113 milioane de lei), Ministerul Cercetării şi Inovării (-122,1 milioane de lei), Ministerul Energiei (-45,7 milioane de lei), Ministerul Dezvoltării (-44,2 milioane lei), Ministerul Afacerilor Externe (-35,1 milioane lei), Serviciul de Protecţie şi Pază (-22,7 milioane de lei), Ministerul Turismului (-17,3 milioane de lei), Ministerul Mediului (-17 milioane de lei), Serviciul de Informaţii Externe (-16,5 milioane de lei), Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (-16,2 milioane lei), Ministerul Economiei (-15 milioane lei), Administraţia Prezidenţială (- 11 milioane de lei).

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here