Svitolina, furioasă după accidentarea lui Buzărnescu: Au trecut ani până a venit trainerul. Dacă cineva face un infarct?

Sursa foto: Elina Svitolina/twitter

Elina Svitolina a fost marcată de accidentarea Mihaelei Buzărnescu în timpul meciului pe care îl disputau în faza a doua de la Rogers Cup. 

Până la sosirea medicului pe teren, Svitolina a stat alături de Mihaela împreună cu arbitra, i-a adus pungi cu gheață, i-a ținut umbrela, a ținut-o de mână. Imediat după ce a ieșit de pe teren, adversara Mihaelei Buzărnescu a reacționat și pe contul personal de Twitter.

„E foarte greu să vezi jucătoare care se accidentează atât de rău pe teren. Îi doresc lui Miki Buzărnescu o recuperare foaaarte rapidă! Rămâi puternică!”, a fost mesajul plin de compasiune și fair-play al ucrainencei de pe locul 5 WTA. Anul acesta s-a mai întâlnit de două ori cu Mihaela și a pierdut ambele meciuri, dar în mod sigur nu așa ar fi dorit să-și ia revanșa.

Ulterior, în conferința de presă, Svitolina a relatat ce crede ea că s-a întâmplat:  „A plouat un pic, dar nu cred că din cauza condițiilor terenului s-a accidentat. Și-a sucit glezna, nu a alunecat. Am fost șocată să o văd cu asemenea dureri. Nu știam ce să fac pentru a o ajuta. E cea mai gravă accidentare pe care am văzut-o în carieră. Glezna se umfla și se înroșea”, a spus Svitolina, citată de digisport.ro.

”Au trecut ani până a venit trainerul. Câteva persoane care sunt pregătite ar trebui să fie în tribună. Trainerii fac tot posibilul, dar e greu pentru ei să ajungă rapid de la un teren la celălalt. Dacă cineva are un infarct? Ce putem face eu și cu arbitrul de scaun dacă se întâmplă așa ceva?”, a spus Svitolina, la conferința de presă.

Buzărnescu a avut un ghinion teribil în game-ul 7, atunci când a călcat strâmb și a suferit o accidentare la glezna dreaptă. Miki a început să plângă și să urle de durere pe teren, iar Svitolina i-a adus rapid o pungă cu gheață.

Se nasc dezbateri acum dacă nu cumva terenul ud a dus la accidentare și dacă incidentul nu cumva putea fi evitat: înainte de game-ul 7, arbitrul a coborât din scaun și a purtat un dialog cu Buzărnescu, după ce românca susținea că terenul alunecă din cauza ploii. Aceasta a verificat suprafața de joc și a hotărât că partida poate merge mai departe, chiar dacă Miki îi ceruse apariția celor care puteau șterge terenul cu niște prosoape, scrie digisport.ro.

Abandonul Mihaelei Buzărnescu a survenit după două ore şi 20 de minute de joc.

Mihaela Buzărnescu urma să joace miercuri şi la dublu, alături de Monica Niculescu, împotriva perechii Shuko Aoyama/Ligia Marozava (Japonia/Belarus). Meciul a fost pierdut, prin neprezentare.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here