Protestatarii au forțat intrarea în Guvern. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene. Mai mulți manifestanți, preluați de ambulanțe/ Imagini cu impact emoțional

Sursa foto: b1.ro

UPDATE: Noi tensiuni între unii protestatari și forțele de ordine. Manifestanții huiduie și strigă ”Fără violență” și ”Jandarmeria apără hoția!”. Oamenii le cer jandarmilor să nu mai folosească gaze lacrimogene doarece sunt și copii prezenți.

Câțiva manifestanți au forțat din nou gardurile de protecție.

Trei jandarmi au fost răniți, iar unul a fost transportat la spital cu fractură de deget, a susținut Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE: Mai multor persoane li s-a făcut rau. Trei echipaje au fost văzute intrând cu tărgi în mijlocul mulțimii. Câțiva oameni sunt vizibil afectați de gazele lacrimogene.

Jandarmii au montat un al doilea rând de garduri de protecție pentru Guvern.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mai mulți protestatari au aruncat cu sticle de apă spre jandarmi, iar aceștia au răspuns cu gaze lacrimogene.

„Jos comuniştii, jos comuniştii”, scandează protestatarii.

Unii dintre manifestanți acuză că în rândul lor s-au infiltrat agitatori.

”Nu ne dorim niciun fel de incidente, de confruntări”, a dat asigurări purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache.

UPDATE: În acest moment, circulaţia în Piaţa Victoriei este blocată în totalitate. Numărul manifestanților a ajuns la circa 1.500.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Oamenii au fost împinși la o distanță de câțiva metri de gardul Guvernului. O persoană a fost transportată cu targa de echipajele SMURD.

ȘTIRE INIȚIALĂ: O parte dintre protestatarii strânși deja în Piața Victoriei au încercat să intre în curtea Guvernului. Traficul este blocat în fața Guvernului spre bulevardul Aviatorilor.

Oamenii au ocupat carosabilul înainte ca forțele de ordine să poată opri circulația.

Protestatarii forțează intrarea în Guvern

Un grup de manifestanți s-a ciocnit cu jandarmii. Aceștia din urmă au dat cu gaz lacrimogen.

Un bărbat care tulbura ordinea publică în zona protestului şi un altul care avea asupra sa spray-uri graffiti au fost duşi la poliţie.

În Piaţa Victoriei se află, la această oră, peste 200 de persoane.

Oamenii au pancarte cu mesaje precum „PSD, ciuma roşie”, „Din Timiş, alături de diaspora”, „Jos corupţia”, „Vă vedem”, „Dorohoiu nu vă vrea”, „Fără penali în funcţii publice”, suflă în vuvuzele şi scandează „Demisia” şi „Penalii”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here