440 de oameni au avut nevoie de îngrijiri după violențele de la mitingul diasporei

Sursa foto: romaniatv.net

Mitingul diasporei din Piaţa Victoriei a fost marcat de violenţe între protestatari şi jandarmi. Primii au încercat de mai multe ori să forţeze cordonul de jandarmi ca să intre în curtea guvernului şi au aruncat cu pietre şi alte obiecte, iar jandarmii au ripostat cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. Bilanţul celor care au avut nevoie de îngrijiri medicale, din ambele tabere, a fost de aproape 450. Doi jandarmi,dintre care o femeie, au fost la un pas de a fi linşaţi. Preşedintele Iohannis a dat un mesaj în care a condamnat brutalitatea Jandarmeriei.

”440 de intervenţii pentru acordare asistenţă medicală la faţa locului (24 jandarmi), în urma cărora 65 de persoane au fost transportate la spital (9 jandarmi)”, precizează ISU.

În Piaţa Victoriei au fost prezente 17 ambulanţe SMURD de prim ajutor, 13 ambulanţe pentru multiple victime, toate deservite de medici, 3 motociclete SMURD, o maşină de suport logistic medical, 13 maşini de pompieri, un centru de comandă şi coordonare, 56 de paramedici pentru preluarea răniţilor.

”Structurile MAI au fost mobilizate pentru identificarea persoanelor care au sustras armele individuale ale celor doi jandarmi care au fost loviţi cu bestialitate de mai multe persoane în Piaţa Victoriei. În acest moment sunt analizate imaginile care surprind momentul respectiv pentru identificarea acelor persoane”, precizează purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here