Iohannis îi cere procurorului general o anchetă privind intervenţia Jandarmeriei la mitingul diasporei. Parchetul anunţă că a fost deschis dosar penal

Președintele Klaus Iohannis îi cere procurorului general al României, Augustin Lazăr, se inițieze o anchetă asupra modului în care au acționat jandarmii la mitingul de vineri al diasporei.

Anunțul a fost făcut de președintele României pe pagina sa de socializare.

„I-am cerut astăzi Procurorului general Augustin Lazăr demararea de urgență a cercetărilor pentru clarificarea modului în care s-a produs intervenția Jandarmeriei la protestele de aseară din Piața Victoriei. De asemenea, i-am solicitat Procurorului general să stabilească legalitatea intervenției și să identifice rapid persoanele și gradul de vinovăție a tuturor celor care au luat parte la incidentele violente petrecute în Capitală”, a scris Iohannis pe Facebook.

Parchetul General a anunţat deja că procurorii militari s-au sesizat din oficiu şi au înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenţie a jandarmilor şi la incidentele petrecute la manifestaţia din Piaţa Victoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here