Liderul ALDE din Parlamentul European, după ce Tăriceanu și-a exprimat susținerea față de jandarmi: Reprimarea violentă a protestelor de stradă nu este acceptabilă

Sursa foto: b1.ro

Liderul grupului Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, susține, într-o postare pe Facebook, că reprimarea violentă a protestelor de stradă nu este acceptabilă și subliniază că dreptul de a protesta şi libertatea de întrunire nu pot fi îngrădite niciodată dacă sunt pașnice.

„Ca urmare a recentelor evenimente din Bucureşti, dialogul şi înțelegerea sunt singura cale  înainte. Dreptul de a protesta şi libertatea de întrunire nu pot fi îngrădite niciodată dacă se desfăşoară într-o manieră paşnică. Totuși, este clar că reprimarea violentă a protestelor de stradă nu este acceptabilă. Guvernul român să adopte de urgență reforme curajoase pentru a contracara eficient corupţia. De asemenea, este necesar să ne asigurăm că sunt oprite omnipotenţa şi manipulările din partea serviciilor secrete. Este esenţial ca România să se menţină pe calea reformelor şi a politicilor progresive, mai ales în perspectiva mandatului Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene”, a scris Guy Verhofstadt, pe Facebook.

Reacția acestuia vine în contextul în care președintele ALDE român, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis un mesaj de susținere pentru Jandarmerie și Poliție, la o zi după violențele din Piața Victoriei.

”Românii trebuie să știe că instituțiile statului, cu atribuții în acest sens, veghează pentru a respecta legea și ordinea; iar din acest punct de vedere, vreau să transmit un mesaj de suport pentru Jandarmerie și Poliție. Este nevoie ca românii să știe că Jandarmeria și Poliția acționează pentru a menține liniștea și ordinea publică, în conformitate cu atribuțiile legale”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here