Darius Vâlcov lansează un document EXPLOZIV: ‘Aşa arată un jaf de 2 miliarde de dolari’

Fostul primar al Slatinei și ex-ministru al Finanțelor Darius Vâlcov, actual consilier al premierului Viorica Dăncilă, a publicat pe o rețea de socializare un document al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale din care reiese că România a pierdut, în perioada 2006-2018, peste 2,4 miliarde de lei ca urmare a neactualizării preţului de referinţă pentru ţiţei şi gaze naturale extrase în România, în vederea calculării redevenţei petroliere.

“Ultimul ordin al preşedintelui ANRM pentru aprobarea preţului de referinţă al gazelor naturale extrase în România a fost dat în anul 2008 (O.P. ANRM nr. 21/2008) prin care se stabilea nivelul de 495 RON/1000 mc.

Acest ordin nu a mai fost actualizat.

Curtea de Conturi a României, analizând activitatea ANRM în perioada 2006 – 2010, a stabilit în 2010 că, prin neactualizarea prețului de referință, a fost diminuată redevența cuvenită bugetului de stat cu suma de 2.407.470.702 RON”, se arată în documentul citat.

„Asa arata un jaf de 2 miliarde $. Ce ar fi inseamnat acesti bani pentru Romania? Alocatiile tuturor copiilor pentru 2 ani. Sau constructia a 10 spitale mari, complet utilate, cu cate 600 de paturi fiecare. Sau constructia si dotarea a cate 3 gradinite in fiecare localitate din Romania. Sau finalizarea autostrazii Ploiesti-Brasov”, a scris, Vâlcov, pe pagina sa de socializare.

Reamintim că, la începutul lunii februarie 2018, Darius Vâlcov fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. Totodată, Curtea Supremă a dispus confiscarea sumei de 6,2 milioane de lei.

Vâlcov mai este judecat într-un alt dosar, pentru luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here