Șeful jandarmilor din Piața Victoriei îi dojenește pe jurnaliști: Nu trebuie să mergem acolo cu camera de luat vederi să vedem cum încătuşează Jandarmeria!

Sursa foto: romaniatv.net

Maiorul Laurențiu Cazan, comandantul acțiunii jandarmilor în Piața Victoriei, la protestul de vineri, s-a arătat deranjat de jurnaliștii care au filmat intervenția forțelor de ordine. A admis, totuși, că imaginile presei au reprezentat dovezi importante.

Cazan a spus că jurnaliștii trebuie să se poziționeze în spatele cordonului de jandarmi, pentru a fi în siguranță.

”Consider că atunci când avem acte de violenţă şi jandarmeria intervine pentru intervenţia ordinii publice, ar fi bine ca presa să stea în spatele jandarmeriei şi să nu meargă neapărat la faţa locului.  Jandarmul, în timpul intervenţiei, este mereu atent, încearcă să elibereze perimetrul, adică să creeze o zonă de siguranţă. El să se asigure că nu are în jurul lui alte elemente care duc la pericol. De asta sunt şi unele recomandări care li se par nejustificate la unii. Cred că ar fi momentul să înţelegem că aceste aspecte ţin şi de siguranţa noastră şi a dumneavoastră. Nu trebuie să mergem acolo cu camera de luat vederi, la un metru sau doi, să vedem cum încătuşează Jandarmeria”, a declarat Laurențiu Cazan, la TVR 1.

Tot el spune, însă, că ”nu am fi putut vedea multe dacă jurnaliştii nu ar fi fost acolo”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here