12 morți și peste 170 de răniți pe șoselele din Olt în doar trei luni/ Imagini cu puternic impact emoțional

Peste 150 de accidente rutiere au avut loc pe șolelele din Olt în cel de-al doilea trimestru al anului în curs, evenimente soldate cu 12 morți și cu peste 170 de răniți, potrivit unui raport oficial al Poliției. Față de primul trimestru al acestui an, numărul accidentelor a crescut îngrijorător, iar numărul victimelor decedate în evenimente de circulație s-a dublat. 

În perioada 1 aprilie – 31 iulie 2018, pe drumurile din Olt au avut loc 40 de accidente grave, soldate cu 12 morţi şi cu 39 de răniţi grav, şi 112 de accidente uşoare soldate cu 134 de răniţi, restul fiind avarii uşoare, se arată în raportul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt pe cel de-al doilea trimestru al anului.

Dintre cauzele generatoare de accidente cele mai frecvente sunt indisciplina bicicliștilor,  indisciplina pietonală și consumul de alcool.

„Cadrele poliţiei rutiere au acţionat, permanent, pe întreg teritoriul judeţului, pentru a nu se crea blocaje ca urmare a producerii unor evenimente rutiere, asigurându-se fluidizarea traficului rutier”, se mai arată în documentul Poliției.

Față de primul trimestru al acestui an, când au avut loc 102 de cazuri, numărul accidentelor a crescut îngrijorător în lunile aprilie, mai și iunie, iar numărul victimelor decedate în evenimente de circulație s-a dublat.

În dimineața zilei de 1 aprilie, un biciclist de 40 de ani, din Verguleasa, a fost lovit mortal de un autoturism care circula din sens opus. După impact, autoturismul a fost proiectat într-un stâlp, iar șoferul, de 25 de ani, din Drăgășani, județul Vâlcea, și un pasager au fost răniți și transportați la spital.

Un alt accident grav a avut loc în 12 aprilie, pe DN 65, între localitățile Negreni și Colonești. Un tânăr de 27 de ani și-a pierdut viața, iar alți doi bărbați au ajuns în stare gravă la spital, după ce tânărul, care conducea o autoutilitară, a pătruns pe contrasens, întrând în coliziune frontală cu un autoturism.

La sfârșitul lui aprilie, pe DN 6 – E70, la ieșire din localitatea Drăghiceni, un tânăr de 22 de ani, din Dolj, a provocat un accident rutier soldat cu moartea unei fete de 18 ani și cu rănirea gravă a altor două persoane.

Un accident teribil a avut loc la jumătatea lunii mai pe raza localității Redea, eveniment soldat cu moartea a trei persoane, printre care și un tânăr de 19 ani. Alte două persoane, o femeie de 49 de ani și un copil de 12 ani, au ajuns, cu răni, la spital.

Un bărbat de 48 de ani și-a pierdut viața, în 28 mai, într-un accident rutier petrecut pe Drumul Național 64, pe raza localității Pleșoiu. Bărbatul, care conducea un autoturism, nu a adaptat corespunzător viteza într-o curbă la dreapta și mașina s-a răsturnat în șanțul de pe marginea șoselei.

În seara de 7 iunie, un bărbat din localitatea Fărcașele a murit, după ce o mașină l-a lovit în timp ce se deplasa cu bicicleta cu DN 6, în afara municipiului Caracal.

Un accident cu un impact foarte puternic în rândul populației a fost cel în care un bărbat și o femeie au murit pe loc, evenimentul fiind transmis live pe Facebook de soțul femeii care și-a pierdut viața. Accidentul a avut loc la sfârșitul lunii iunie, pe DJ 677, pe raza comunei Slătioara.

Din înregistrarea video se observă că autoturismul în care se afla pasagerul care transmitea live pe Facebook intră în Slătioara dinspre Piatra Olt, se întâlnește cu mai multe mașini care circulau din direcția opusă și, după o curbă ușoară la dreapta, pătrunde pe contrasens și intră în coliziune frontală cu un autoturism.

După impact, filmarea nu s-a oprit, înregistrând cuvintele localinicilor care încercau să salveze victimele. Soția celui ce filma cu telefonul a murit pe loc, ca și și șoferul celuilalt autoturism. La spital a ajuns și soțul femeii, în vreme ce șoferul vinovat, care s-a dovedit că urcase băut la volan, a scăpat tefer. El a fost arestat pentru ucidere din culpă.

Vă avertizăm că imaginile din înregistrarea video au un puternic impact emoțional:

În 30 iulie, doi tineri, un băiat de 23 de ani și iubita lui, de 18 ani, au murit pe loc, alte două victime, printre care un copil, fiind transportate la spital cu răni. Tragicul eveniment s-a petrecut pe Drumul Județean 546 B, pe raza comunei Movileni. Cei doi tineri care aveau să moară se aflau într-un autoturism care a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu o altă mașină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here