Olt: Încercare de FRAUDĂ la prima probă a sesiunii de toamnă a Bac-ului/ Vinovatul, ELIMINAT

Un candidat din Olt la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului a încercat să păcălească vigilența examinatorilor, luni, încercând să copieze. El a fost descoperit însă și a fost eliminat din examen.

Este vorba despre un absolvent care susținea proba scrisă la limba și literatura română în centrul de examen de la Colegiul Naţional „Ioniţă Asan” din Caracal. El a ost eliminat din examen fără drept de apel.

La prima probă a celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului s-au înscris peste 400 de candidați, dar 84 dintre ei au absentat.

Pentru cea de-a doua încercare de a promova examenul maturității s-au înscris, la nivelul Oltului, 997 de absolvenți, examenul ținându-se în trei centre, la Colegiul Național «Ioniță Asan» Caracal, la «P.S. Aurelian» Slatina și la «Nicolae Titulescu» Slatina”.

După proba de luni, Bacalaureatul continuă, miercuri, 22 august, cu proba obligatorie a profilului şi, joi, 23 august, cu proba la alegere.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfășoară în zilele de 24 și 27 august și este urmată de evaluarea competențelor în limba maternă (proba B) în 28 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în intervalul 29 – 30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 30 și 31 august.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here