Vâlcov, dezvăluire-BOMBĂ: Un nou protocol între Parchetul General și SRI/ Documentul, AICI

Darius Vâlcov a făcut, joi seară, o dezvăluire publicând pe pagina sa de socializare un protocol încheiat în decembrie 2016 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații (SRI) și care poartă semnăturile șefilor celor două instituții, Augustin Lazăr și Eduard Helvig. 

Vâlcov anunță documentul ca fiind bombă.

„Vad ca se dezbate intens asa zisul protocol semnat de Procurorul General cel oripilat de existenta protocoalelor si domnul Hellvig, cel care “modernizeaza” Serviciul de Informatii…. Eu va propun sa nu mergeti dupa fenta! Ia sa vedeti ce mi-a lasat mie cineva pe prag…azi dimineata! BOMBAAA!!!
P.S.: se poate ca si oamenii decenti din interiorul sistemului sa se fi saturat de aceste mizerii?! Multumesc, anonimule!
P.S.2: ne-au luat de prosti! Au facut spectacol desecretizand protocolul din 2009 care era deja abrogat!”, a scris, triumfător, fostul ministrul al Finanțelor.

Numai că documentul-dezvăluire a fost denunțat încă din ianuarie 2017, la o lună de la încheiere, potrivit purtătorului de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

„Acest protocol a fost denunțat în ianuarie 2017 și nici nu și-a produs efectele”, a declarat, la Antena 3, Ovidiu Marincea, care susține că documentul, nesecret, se află la Comisia de control a SRI din Parlamentul României.

Pe de altă parte, întrebat dacă a văzut protocolul la Direcția Juridică a SRI și dacă el se află la Comisia de control a SRI, președintele acesteia, Claudiu Manda, a declarat, tot la Antena 3, că, fizic, nu a văzut documentul la SRI și crede că nu se află nici la comisia pe care o conduce.

Acest document încheiat în decembrie 2016 abroga, de fapt, protocolul încheiat între cele două instituții în 2009, recent desecretizat.

Publicăm, mai jos, protocolul „dezvăluit” de Vâlcov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here