Un restaurant celebru din Costinești a îmbolnăvit 15 tineri

Cincisprezece turişti s-au îmbolnăvit după ce au mâncat la un restaurant de la Costineşti, una dintre cele mai aglomerate staţiuni de pe litoral.

Unul dintre ei s-a simţit atât de rău încât a fost nevoie să meargă la spital.

Inspectorii de la protecţia consumatorului au controlat localul şi au descoperit o sursă enormă de pericol: un depozit subteran unde administratorii ţineau mâncare în condiţii groaznice.

Şeful CJPC, Horia Constantinescu, a declarat că, în urmă cu două zile, echipele de control au mers la acest restaurant în urma unei sesizări, comisarilor fiindu-le prezentat un spaţiu de depozitare şi un bloc alimentar. Din cauza neregulilor constatate atunci, unitatea a fost închisă temporar până la remedierea deficienţelor, fiind amendată cu 10.000 de lei pentru proceduri nesigure care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor, a precizat Constantinescu.

El a amintit că, joi, reprezentanţii restaurantului Vraja Mării din Costineşti au făcut cerere de redeschidere după ce au îndreptat deficienţele din blocul alimentar. După ce au fost sesizaţi de faptul că cele zece persoane au acuzat probleme digestive, comisarii CJCP au mers din nou în control la Vraja Mării.

Horia Constantinescu a spus că, în urma verificării, a fost descoperit un depozit ascuns, pe care reprezentantul societăţii nu l-a prezentat la controlul de zilele trecute.

Aici au fost găsite diverse alimente, printre care ouă, legume, carne, depozitate în condiţii impropii. Şeful CJPC Constanţa a menţionat că persoanele care au acuzat stări de rău ar fi consumat ciorbă de legume, varză călită, pui cu cartofi prăjiţi şi castraveţi muraţi.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor urmează să decidă sancţiunile care vor fi date în acest caz.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here