ALERTĂ: Cazurile de șoferi care urcă beți la volan iau amploare în Olt/ Record: Slătinean, în comă alcoolică/ FOTO

Polițiștii din Olt au întocmit, weekend-ul trecut, mai multe dosare penale pentru  conducători auto depistați sub influența alcoolului la volan. În cadrul cazurilor depistate de oamenii legii, recordul la grade de tărie îi aparține unui slătinean, depistat aproape în comă alcoolică de oamenii legii.

Sâmbătă, 25 august, polițiștii au depistat un bărbat, de 36 de ani, din comuna Brastavățu, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Grădinile, având o concentrație 0,72 mg/L alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, oamenii legii din Balș au depistat în trafic o femeie, de 47 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 0,47 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Duminică, în timp ce acționau pentru siguranța traficului rutier, polițiștii olteni au depistat un bărbat, de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Osica de Sus, având o concentrație de 0,59 mg/L alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, polițiștii rutieri din Caracal au depistat un bărbat, de 49 de ani, din comuna Livezi, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie de 0,86 mg./L alcool pur în aerul expirat.

Totodată, pe strada Bradului, din municipiul Caracal, polițiștii au depistat un bărbat, de 35 de ani, din localitate, conducând un autoturism, deși avea o concentraţie de 0,64 mg./L alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, pe raza comunei Bârza, polițiștii au oprit în trafic un bărbat, de 44 de ani, din localitate. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 1,05 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Perieți au depistat în trafic un bărbat, de 68 de ani, din comuna Schitu, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 0,50 mg./L alcool pur în aerul expirat.

Acționând pe raza municipiului Slatina, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, polițiștii rutieri au depistat în trafic un bărbat, de 26 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 1,21 mg./L alcool pur în aerul expirat.

„În urma acestor activități, în toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Tot în acest weekend, polițiștii au depistat, pe raza comunei Stoeneşti, un bărbat, de 31 de ani, din comuna Gostavăţu, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere. El va trebui să dea acum socoteală în fața organelor de cercetare penală pentru fapta sa.

Oamenii legii fac un apel la șoferi să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice, pentru că pun în pericol atât propriile vieți, cât și viețile celorlalți participanți la trafic.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt le reamintește tuturor conducătorilor auto următoarele:

• Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/L alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

• Totodată, conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie infracțiune, potrivit legii, se sancționează contravențional cu 9-20 de puncte amendă, iar ca măsură complementară conducătorului auto i se suspendă dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here